Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                       Νέα Ιωνία, 11/07/2024

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ                                                                                                               

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ    

e-mail: gramdim@neaionia.gr

Τηλέφωνο: 210-2711243, 2102776131

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Συνεδριακό Κέντρο της Νέας Ιωνίας, η ενημερωτική ημερίδα για το Επιχειρησιακό πρόγραμμα διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς του Δήμου.

Οι πολίτες που παρευρέθηκαν στην ημερίδα ενημερώθηκαν αναλυτικά για τις δράσεις, και τους στόχους του προγράμματος. Αντάλλαξαν απόψεις σε έναν εποικοδομητικό διάλογο ενώ έθεσαν τα ερωτήματα τους τόσο στον Δήμαρχο όσο και στους ειδικούς που ήταν εκεί.

Στόχος της Δημοτικής αρχής είναι μέσα από την διαδικασία των ερωτήσεων αλλά και του γόνιμου διαλόγου που έγινε να εμπλουτιστεί το επιχειρησιακό πρόγραμμα αλλά και να προγραμματιστούν μελλοντικές δράσεις.

Ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης στον χαιρετισμό του τόνισε της σημασία και τα οφέλη που έχει το να μεγαλώνουν τα παιδιά με ζωάκια. Χαρακτηριστικά δήλωσε «μέσω των κατοικίδιων ζώων καλλιεργούνται στα παιδιά οι αξίες του ανθρωπισμού, της οικολογικής συνείδησης, της ηθικής ευθύνης του αλτρουισμού. Αξίες πολύτιμες για όλους τους ανθρώπους της κοινωνίας. Όμως τα οφέλη που έχει να πάρει ένα παιδί από αυτή τη συμβίωση είναι πολλαπλά σε ψυχοκοινωνικό επίπεδο. Τα παιδιά που έχουν κατοικίδια ζώα έχουν την ευκαιρία για μάθηση, για ανάπτυξη της συναισθηματικής τους νοημοσύνης, για ανάπτυξη του αισθήματος της ευθύνης και για περισσότερη σωματική άσκηση. Επίσης έχει παρατηρηθεί ότι αυτά έχουν περισσότερη αυτοπεποίθηση και αισθήματα κοινωνικής ευθύνης».

Ο κος Παναγιώτης Μανούρης ευχαρίστησε όλους όσους συμμετείχαν ώστε να πραγματοποιηθεί η ημερίδα. Ευχαρίστησε τους εθελοντές που κάθε μέρα είναι δίπλα στα αδέσποτα ζώα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι παράλληλα με την ημερίδα πραγματοποιήθηκε με μεγάλη συμμετοχή η καταγραφή των εθελοντών με σκοπό τη συμμετοχή στις μελλοντικές δράσεις.

 

Μοιραστείτε
Close Search Window