ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                        Νέα Ιωνία 29/5/2023
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
Αγ. Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου
142 34 ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ
Τηλ. 213 2000482
e-mail: dimsxeseis@neaionia.gr
Website: www.neaionia.gr

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα της Δημάρχου Νέας Ιωνίας Δέσποινας Θωμαΐδου για τα 570 χρόνια από την Άλωση της Πόλης

29 Μαΐου 1453 – 29 Μαΐου 2023
570 χρόνια από την Άλωση της Πόλης…

Συμπληρώνονται, σήμερα, 570 χρόνια από την αποφράδα ημέρα που η Κωνσταντινούπολη, η Βασιλίδα των Πόλεων, το αγλάϊσμα της Χριστιανοσύνης, του πολιτισμού και της Σοφίας, έπεσε στα χέρια των Οθωμανών, μετά από άνισο αγώνα που κράτησε 58 ημέρες, σηματοδοτώντας το τέλος της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας και την αρχή θρύλων και δοξασιών.

Η Άλωση της Πόλης απετέλεσε την απαρχή των 400 χρόνων σκλαβιάς στον Οθωμανό δυνάστη, ωστόσο ο Ελληνισμός πορεύτηκε ανά τους αιώνες μαχόμενος στο δρόμο του ήθους, της ανθρωπιάς και της ελευθερίας. Αυτή δεν μπόρεσε κανείς να μας τη στερήσει. Γι’ αυτήν αγωνιζόμαστε κι εμείς σήμερα!

Αυτή τη μέρα, αποτίουμε φόρο τιμής στους προγόνους μας και φωταγωγούμε συμβολικά με κόκκινο χρώμα το δημαρχείο της πόλης μας εις ένδειξη πένθους προς εκείνους που με περισσή τόλμη αντιπαρατέθηκαν με υπέρτερες δυνάμεις αλλά ούτε στιγμή δεν δειλίασαν.

Ας είναι αιωνία η μνήμη των χιλιάδων προγόνων μας που έπεσαν εκείνη την αποφράδα ημέρα.
«Ουκ εάλω η Πόλις. Ουκ εάλω η ρίζα ουκ εάλω το φως! ουκ εάλω η βασιλεύουσα ψυχή των Ελλήνων», ( Νικηφόρος Βρεττάκος, Λειτουργία κάτω από την Ακρόπολη).

Μοιραστείτε
Close Search Window