Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

 

Επιστολή Δημάρχου

Αγαπητοί συνδημότες – συνδημότισσες

Το Καλοκαίρι του 2011 έφθασε και ο Δήμος μας είναι έτοιμος και πάλι να λειτουργήσει  τις παιδικές του Κατασκηνώσεις, στις εγκαταστάσεις που διαθέτει, μέσα σε ένα εκπληκτικής ομορφιάς πευκοδάσος στην περιοχή Σωτηράκι Αλεποχωρίου.

Η Κατασκήνωση θα λειτουργήσει εφέτος από τη Δευτέρα 20 Ιουνίου έως και το Σάββατο 30 Ιουλίου  και θα φιλοξενήσει  τους μικρούς μας φίλους σε τρεις περιόδους  των 13 ημερών. Μετά το τέλος της φιλοξενίας των παιδιών στην Κατασκήνωσή μας φιλοξενούνται ηλικιωμένοι , μέλη των Κ.Α.Π.Η. του Δήμου μας.

Οι περίοδοι λειτουργίας της Κατασκήνωσής μας, είναι οι παρακάτω:
Α’ Περίοδος 20/6 – 2/7      Β’ Περίοδος 4/7 – 16/7     Γ’ Περίοδος 18/7 – 30/7,όπου θα φιλοξενηθούν οι μικροί μας Κατασκηνωτές και την  Δ’ Περίοδο, 1/8 – 13/8/2011 θα φιλοξενηθούν τα μέλη των Κ.Α.Π.Η . της πόλης μας.

Ο Δήμος μας, τα τελευταία χρόνια έχει πραγματοποιήσει πολύ σημαντικό έργο στο χώρο της Κατασκήνωσης, με στόχο τη βελτίωση και την αναβάθμιση των συνθηκών διαβίωσης των φιλοξενούμενών μας..
Στο πλαίσιο αυτό τοποθετήθηκαν ξύλινοι οικίσκοι δύο δωματίων και στεγάζονται πλέον σε αυτούς τόσο το σύνολο των Κατασκηνωτών όσο και οι  εργαζόμενοι της Κατασκήνωσης.
Κύριο χαρακτηριστικό των οικίσκων, εκτός της μεγαλύτερης ασφάλειας  και ποιοτικότερης διαβίωσης που προσφέρουν στους Κατασκηνωτές  μας, είναι ότι δένουν αρμονικά με το περιβάλλον  και τη φυσιογνωμία του χώρου.

Ακόμη έγιναν σημαντικές  παρεμβάσεις  στο χώρο του μαγειρείου, στο εστιατόριο στους χώρους υγιεινής και στα συστήματα ασφαλείας, ενώ αποκτήθηκαν και νέα όργανα παιδικής χαράς, καθώς και άλλα πολλά, που θα διαπιστώσετε όλοι όταν επισκεφθείτε το χώρο.
Το έργο αυτό της αναβάθμισης θα συνεχισθεί και εφέτος αλλά και στο μέλλον με στόχο τη μεγαλύτερη δυνατή προσφορά υπηρεσιών στους μικρούς μας κατασκηνωτές, αλλά και στα μέλη των Κ.Α.Π.Η. μας.

 Η διαρκής  βελτίωση στις υποδομές, η παρουσία στην Κατασκήνωση ικανού και έμπειρου προσωπικού, που εφαρμόζει ένα σύγχρονο παιδαγωγικό πρόγραμμα,  αλλά και η σωστή και υγιεινή διατροφή που παρέχουμε, μας κάνει να πιστεύουμε  ότι θα μπορέσουμε για ακόμη μια χρονιά, να προσφέρουμε στα παιδιά της πόλης μας ποιοτικές και αξέχαστες διακοπές.

Ιδιαίτερα εφέτος που όλοι μας βιώνουμε τις συνέπειες της Οικονομικής Κρίσης που ταλαιπωρεί την πατρίδα μας, θεωρήσαμε υποχρέωσή μας, να μειώσουμε κατά 50% την οικονομική συμμετοχή των Κατασκηνωτών στην προσπάθεια που κάνουμε, με τα μέσα που διαθέτουμε, να στηρίξουμε τις οικογένειες των συμπολιτών μας.

Έτσι η οικονομική συμμετοχή έχει ορισθεί εφέτος στα  50 €, ενώ υπάρχει έκπτωση 50 % για τα παιδιά των τρίτεκνων και πολύτεκνων οικογενειών. Ακόμη εάν κάποια οικογένεια  αντιμετωπίζει Κοινωνικό ή Οικονομικό πρόβλημα, το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής θα το εξετάζει και θα διαμορφώνει ανάλογα τη συμμετοχή.

Θα πρέπει όλοι να γνωρίζετε ότι η οικονομική σας συμμετοχή, καλύπτει ένα μικρό μέρος του κόστους φιλοξενίας ενός παιδιού στο Αλεποχώρι, μας δίνει όμως τη δυνατότητα να συνεχίσουμε τα έργα αναβάθμισης  της Κατασκήνωσής μας, χάρη στα οποία μέσα σε λίγα χρόνια θα καταφέρουμε να δημιουργήσουμε  ένα χώρο πιο σύγχρονο και φιλόξενο  για τα παιδιά μας.

Υπεύθυνος της Κατασκήνωσης  είναι ο Αντιδήμαρχος Κοινωνικής Πολιτικής  κος Γιάννης Κολμανιώτης, ενώ για περισσότερες πληροφορίες  μπορείτε να επικοινωνήσετε  με το Τμήμα Κοινωνικής Μέριμνας της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής του Δήμου μας, στα τηλέφωνα 2102793916 – 2102723675 – 2102777198.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Ηρακλής Γκότσης
Δήμαρχος Νέας Ιωνίας

 

Γενικές Οδηγίες – χρήσιμες πληροφορίες

Δικαίωμα Εγγραφής

Δικαίωμα εγγραφής, έχουν τα παιδιά που έχουν γεννηθεί  από 1/1/1998 έως και 31/12/2002.
Οι εγγραφές θα πραγματοποιηθούν στο Δημαρχείο της Νέας Ιωνίας(Αγίου Γεωργίου 40). Θα ξεκινήσουν στις  6 Ιουνίου 2011  και θα ολοκληρωθούν στις 15 Ιουνίου 2011, για την Α’ περίοδο. Για τις υπόλοιπες περιόδους, οι εγγραφές θα ξεκινήσουν στις 15 Ιουνίου.
Ώρες Εγγραφών: 9:00 π.μ. έως 1.00 μ.μ.
Υποχρεωτικά πρέπει να έχετε μαζί :

  • Το Δελτίο Συμμετοχής, που αναφέρει τα βασικά στοιχεία του Κατασκηνωτή.
  • Υπεύθυνη δήλωση Γονέα ή Κηδεμόνα, που επιτρέπει τη συμμετοχή του παιδιού στο Πρόγραμμα της Κατασκήνωσης.
  • Ιατρικό Δελτίο, με όλες τις απαραίτητες πληροφορίες, σφραγισμένο και υπογεγραμμένο από Ιατρό.

Τα παραπάνω έντυπα, χορηγούνται στους ενδιαφερόμενους, από το Τμήμα Κοινωνικής Πολιτικής, στο χώρο του Δημαρχείου και στα Κ.Ε.Π. της πόλης μας.

Ακόμη οι Γονείς, πρέπει να καταθέσουν:

  • Πιστοποιητικό Οικογενειακής Κατάστασης.
  • Ένα Λογαριασμό Δ.Ε.Κ.Ο. για επιβεβαίωση του τόπου κατοικίας  του γονέα.
  • Σε περίπτωση, που δεν υπάρχει λογαριασμός, γίνεται δεκτό, οποιοδήποτε έγγραφο, που αποδεικνύει τη διεύθυνση κατοικίας.
  • Την Οικονομική ενίσχυση. 
  • Προσοχή :  Σε περίπτωση που ο αριθμός των αιτήσεων είναι μεγάλος, θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, κατά την εγγραφή.

Κατασκηνωτικές Περίοδοι:

Α’ Περίοδος 20/6 – 2/7
Β’ Περίοδος 4/7 – 16/7
Γ’ Περίοδος 18/7 – 30/7

Μοιραστείτε
Close Search Window