Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

Το Ανοικτό Θέατρο στο Άλσος Βεΐκου πλημμύρισε από 1.200 και πλέον φίλους του Χορευτικού Εργαστηρίου του Δήμου Ν. Ιωνίας, την Τετάρτη 22 Ιουνίου, σε μια βραδιά γεμάτη μελωδίες, χορούς και τραγούδια από την παράδοση του τόπου μας.
 

Ένα μουσικοχορευτικό ταξίδι που ξεκίνησε από τη Νάξο, πέρασε στην Πάρο και την Κύθνο, τη Ζάκυνθο και τη Μικρά Ασία, στάθηκε στο Μέτσοβο, στη Δεσκάτη Γρεβενών και στην Επισκοπή Ημαθίας, ανηφόρισε στην Ανατολική Ρωμυλία και έφτασε ως την Οινόη Ορεστιάδας.
 
Μια παράσταση που πραγματοποιήθηκε μετά από εντατικές προσπάθειες των υπεύθυνων χοροδιδασκάλων, Δημήτρη Μήτση και Μάνθας Ζήβα και με πολλές πρόβες από τους συμμετέχοντες χορευτές. Υπήρξαν περιοχές με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, λόγω της σπάνιας παρουσίασής τους από χορευτικά σχήματα, όπως οι χοροί των Γκαγκαβούζηδων από την Οινόη Νέας Ορεστιάδας, οι χοροί του Μετσόβου και οι χοροί της Δεσκάτης, και παράλληλα περιοχές με τεχνικές απαιτήσεις όπως η Κύθνος με τις «βόλτες» της και η Ανατ. Ρωμυλία, που ξεσήκωσαν το κοινό.
 
Κατά τη διάρκεια της βραδιάς τιμήθηκε το μουσικό σχήμα «ΕΠΤΑΣΗΜΟ», που αποτελείται από τους Β. Παπαναστασίου (κλαρίνο), Β. Σαραντίδη (βιολί), Ι. Ηλιάδη (λαούτο) και Λ. Ακριβόπουλο (κρουστά), για τη συνεισφορά τους στην ελληνική παραδοσιακή μουσική, από τα μέλη του Χορευτικού Εργαστηρίου.

Τους χορευτές πλαισίωσαν επιπλέον οι παρακάτω μουσικοί: τραγούδι Νάξου-Πάρου-Κύθνου η Αλ. Κατσαρού, τσαμπούνα Κύθνου & τραγούδι: Φ.Τζιωτάκης. Στο Μέτσοβο Κλαρίνο: Χρ. Σιττάς και Λαούτο:Συμ. Σίττας, Ντέφι: Π. Μπάος. Τραγούδι στη Δεσκάτη:Γ. Κατσής και τραγούδι στην Οινόη και την Ανατολική Ρωμυλία η Παναγιώτα Γκόλια.
 

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πρόεδρος του ΟΠΑΝ Ξ. Κυριακόπουλος, ο οποίος προλόγισε την παράσταση, ο αντιπρόεδρος του ΟΠΑΝ Τ. Κωστιδάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι, Ι Γλυνος, Χρ. Αναμουρλόγλου, Δ. Θωμαΐδου, Γ. Τσομπανίδου, ο πρώην πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου, Λ. Χριστοδούλου, ο πρώην δημ. σύμβουλος Σ. Καλαμάρης, ο πρόεδρος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής, Δ. Σπράος και τα μελη του Δ.Σ. του ΟΠΑΝ Ι. Δαρμογιάννης, Σ. Μάνεση και Ε. Αναπολυτάνου
 
Τα μέλη του Χορευτικού Εργαστηρίου και οι Δάσκαλοι του χορού ευχαριστούν θερμά το Δ.Σ. του Ο.Π.Α.Ν., που σ΄ αυτή τη δύσκολη για όλους περίοδο, υποστήριξε τόσο οικονομικά όσο και ηθικά την διοργάνωση της εκδήλωσης δίνοντας έτσι τη δυνατότητα στο Χ.Ε. να πραγματοποιήσει την καθιερωμένη ετήσια παρουσίαση των τμημάτων του. 
 
Μοιραστείτε
Close Search Window