Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                           Νέα Ιωνία, 16/10/2024

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

e-mail: press@neaionia.gr

Τηλέφωνο: 210-2711243, 2102776131

 

Tο τμήμα Πολιτισμού του Δήμου Νέας Ιωνίας στο πλαίσιο των εκπαιδευτικών δράσεων της Δημοτικής Βιβλιοθήκης, σε συνεργασία με το Ίδρυμα Αικατερίνης Λασκαρίδη  θα οργανώσει δραστηριότητες για παιδιά 10-15 ετών  με θέμα: «Μικρασιατική Καταστροφή, 1922: Γνωρίζοντας την ιστορία μέσα από τη λογοτεχνία, την τέχνη, το παιχνίδι» από 18 Οκτωβρίου  έως και 30 Οκτωβρίου  2024.

Με τη βοήθεια μιας βιβλιοσκευής θα προσεγγίσουμε με τα παιδιά έννοιες όπως πόλεμος, πρόσφυγας, νόστος, νέα πατρίδα. H δράση απευθύνεται σε δημοτικά σχολεία και γυμνάσια.

Ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας δήλωσε ότι «στόχος των δραστηριοτήτων είναι τα παιδιά να κατανοήσουν τα γεγονότα, να ανακαλύψουν δικούς τους τρόπους για να κρατήσουν ζωντανή την ιστορική μνήμη. Μέσα από τις αφηγήσεις θα ερευνήσουν τη διαχρονικότητα, τις συνέπειες των πολεμικών συγκρούσεων και τη διασύνδεση των ιστορικών γεγονότων της σύγχρονης εποχής. Η συγκεκριμένη δράση αποκτά μεγαλύτερη σημασία δεδομένου ότι πραγματοποιείται σε μια προσφυγική πόλη όπως η Νέα Ιωνία».

 

Μοιραστείτε
Close Search Window