Ανακοινώσεις, Ειδήσεις - Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις – Φωτογραφίες - Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις Δήμου|

ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ ΕΝΗΛΙΚΩΝ ΤΩΝ ΤΜΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

Με μεγάλη συμμετοχή πραγματοποιήθηκαν την Τετάρτη 3 Ιουλίου τα εγκαίνια της Ετήσιας Έκθεσης Ζωγραφικής Ενηλίκων στο Παναιτώλιο της Αλσούπολης.
Πλήθος επισκεπτών και μαθητών θαύμασαν το αποτέλεσμα της φετινής προσπάθειας των Τμημάτων Δημιουργικής Απασχόλησης του Δήμου Ν. Ιωνίας κρίνοντας το, επαγγελματικό.
Οι επισκέπτες περιηγήθηκαν εντυπωσιασμένοι στο ισόγειο και στον πρώτο όροφο της πινακοθήκης που στολίζονταν από τα ποιοτικά έργα των μαθητών και στεγάζουν επί σειρά ετών τα τμήματα ζωγραφικής του Δήμου μας.
Τα έργα ολοκληρώθηκαν υπό την καθοδήγηση των δασκάλων Δημήτρη Βάρβογλη και Κωνσταντίνα Μπαρπαρή τους οποίους συνεχάρησαν όλοι οι παρευρισκόμενοι.
Στην έκθεση παρουσιάστηκαν έργα ζωγραφικής από μολύβι, κάρβουνο, παστέλ, ακουαρέλα σε χαρτί, ακρυλικά και ελαιογραφίες σε καμβά, σχέδιο έκτου φυσικού με διάφορες θεματικές και τεχνοτροπίες.
Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης συνεχάρη τους Δημιουργούς για τους εξαιρετικούς πίνακες που κόσμησαν τους ειδικά διαμορφωμένους χώρους για τις ανάγκες της έκθεσης, περιηγήθηκε για αρκετή ώρα μελετώντας τα έργα των μαθητών και δήλωσε εντυπωσιασμένος από το αποτέλεσμα, ενώ επαίνεσε τους δασκάλους για το διδακτικό τους έργο. Αναφέρθηκε στον θετικό ρόλο της καλλιτεχνικής δημιουργίας και στην ενεργή συμμετοχή των μαθητών ανεξαρτήτου ηλικίας και ταλέντου. Στόχος της νέας δημοτικής αρχής είναι η αξιοποίηση του ανθρωπίνου δυναμικού που εργάζεται στον πολιτισμό καθώς και η αναβάθμιση των κτιριακών υποδομών με ήπιες καλαίσθητες και λειτουργικές παρεμβάσεις.
Στην συνέχεια η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Αναστασία Κλάρα αναφέρθηκε στο σημαντικό έργο που επιτελείται στα εργαστήρια και στην μεγάλη προσπάθεια όλων των συντελεστών.
Ο Δημήτρης Βάρβογλης ανέπτυξε τις δράσεις των εργαστήριων ζωγραφικής και αναφέρθηκε στα 20 χρόνια προσωπικής προσφοράς μέσα από την ιδιότητά του ως καθηγητής και επιμελητής των εκθέσεων στον πολιτιστικό χώρο του Παναιτωλίου. Ευχαρίστησε τους μαθητές του για την στήριξή τους όλα αυτά τα χρόνια και πρότεινε με την σύμφωνη γνώμη της διοίκησης, την δημιουργία νέας έκθεσης με την συμμετοχή μέρους των έργων ζωγραφικής των μαθητών που εκτίθενται να παρουσιαστούν τον μήνα Σεπτέμβρη, εντάσσοντας την στις Ιωνικές ημέρες πολιτισμού και παράδοσης.
Την εκδήλωση έντυσε μουσικά η κα Αγάπη Παπαμήτσου: Λυρική Σοπράνο, Ερμηνεύτρια και Καθηγήτρια Φωνητικής στο Ωδείο Δήμου Ν. Ιωνίας και ο κ. Δημήτρης Γαλίτης: Συνθέτης, Ερμηνευτής, Μουσικός, Ενορχηστρωτής και Καθηγητής Κιθάρας στο Ωδείο Δήμου Ν. Ιωνίας.
Στην παρουσίαση ήταν η κα. Τάνια Κουμπή.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Πανοσιολογιώτατος Πατήρ Γαβριήλ Γιαννόπουλος Εκπρόσωπος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Ν. Ιωνίας, ο Δήμαρχος Ν. Ιωνίας κ. Παναγιώτης Μανούρης, η Εκπρόσωπος της Παράταξης «Δύναμη Προοπτικής» κα. Αγγελική Σακαλόγλου, η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού κα. Αναστασία Κλάρα, η Αντιδήμαρχος Διαχείρισης Ανθρωπίνων Πόρων κα. Βέτα Γεωργιάδου, η Αντιδήμαρχος Αθλητισμού κα. Σοφία Ναϊσίδου, ο Αντιδήμαρχος Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών κ. Σωτήρης Σκευοφύλαξ, ο Αντιδήμαρχος Παιδείας και Δια Βίου Μάθησης κ. Νίκος Δακουτρός, ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τεχνικών Έργων κ. Γιώργος Καρακώστας, η Πρόεδρος της Επιτροπής Πολιτισμού κα. Κωνσταντίνα Σιμωνετάτου-Καλέμη, η Πρόεδρος της Επιτροπής ΚΕΒΡΕΦΟ κα. Φωτεινή Ρόδη, η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής ΚΕΒΡΕΦΟ κα. Νέλλη Παυλίδη, τα μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού κ. Ηλίας Ζαράνης και κ. Δημήτρης Φιλελές, η Πρώην Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν κα. Γεωργία Μπίμη-Ιωάννου, η κα. Πόπη Μπολώτη και η κα. Μαρία Στασινοπούλου Εκπρόσωποι της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρείας Παράρτημα ΝΙΦΙΜ, ο Εκπρόσωπος του Ιωνικού Συνδέσμου κ. Τάκης Κωστιδάκης, ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αλαγιωτών Νέας Ιωνίας κ. Γιώργος Νουβέλογλου, η Αντιπρόεδρος του Συλλόγου Σμυρναίων Νέας Ιωνίας κα. Έλσα Ανθρακίδου και η Εκπρόσωπος της Πολιτιστικής Ένωσης Μικρασιατών Νέας Ιωνίας «Η Καππαδοκία» κα. Δήμητρα Παπαδημητρίου, οι προϊστάμενοι των διοικητικών και οικονομικών υπηρεσιών των αθλητικών και πολιτιστικών προγραμμάτων κ. Πέτρος Αθανασίου και κα. Βασιλική Χαρίση.
Η έκθεση θα διαρκέσει μέχρι και τις 14 Ιουλίου, με ώρες λειτουργίας (καθημερινά): 10:00-13:00 & 18:00-21:00.

 

Μοιραστείτε
Close Search Window