Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

 

Aπλήρωτες για μήνες (με εξαίρεση ελάχιστα «έναντι») παραμένουν οι εργαζόμενες στο «Πηνελόπειο» (παιδικός σταθμός στη Νέα Ιωνία), ενώ το μέγεθος της παρανομίας δείχνει και το γεγονός ότι δεν έχουν πληρωθεί ούτε καν το Δώρο Πάσχα. Πάντως μέχρι στιγμής η επιθεώρηση εργασίας δεν είχε προχωρήσει στην επιβολή κυρώσεων προς την εργοδοτική πλευρά. Αυτή (Καρυάτιδες) με την άνεσή της διοργάνωσε επίδειξη μόδας στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετανία, για να συμβάλλει οικονομικά στην επίλυση των προβλημάτων!!!

Υπενθυμίζουμε ότι την ευθύνη της λειτουργίας του παιδικού σταθμού, την έχει το ελληνικό γυναικείο σωματείο «Καρυάτιδες» των ΗΠΑ, το ίδρυμα επιχορηγούνταν από τη Νομαρχία (πριν τη μεταρρύθμιση του Καλλικράτη), συνεχίζει να επιχορηγείται από το ΙΚΑ, ενώ πληρώνουν και οι γονείς. Ο παιδικός σταθμός φιλοξενεί περίπου 100 παιδιά.

Την Παρασκευή 13 Μαΐου, πραγματοποιήθηκε συγκέντρωση στο «Πηνελόπειο», με τη συμμετοχή εκπροσώπων του Δήμου Νέας Ιωνίας, δημοτικών παρατάξεων, του ΕΚΑ, του κλαδικού σωματείου εργαζομένων στους βρεφονηπιακούς και παιδικούς σταθμούς, του σωματείου εργαζομένων στο Δήμο Νέας Ιωνίας και εκπροσώπων του περιφερειακού συνδυασμού «Αντικαπιταλιστική Ανατροπή» (συμμετείχαν οι Στέλιος Μιχαηλίδης φοιτητής, Νάσος Μπράτσος μέλος ΕΣΗΕΑ και Νίκος Αδαμόπουλος, πρόεδρος σωματείου εργαζομένων Δήμου Ν.Ιωνίας).

Στη συνάντηση με τη διεύθυνση του ιδρύματος συμφωνήθηκε να γίνει συνάντηση το πρωί της Δευτέρας, με την πρόεδρο των «Καρυάτιδων», με θέμα την άμεση επίλυση του προβλήματος.

(Πηγή:

Μοιραστείτε
Close Search Window