Δελτία Τύπου, Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

 

 

 

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                      Νέα Ιωνία, 31/07/2024

ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ

Τηλέφωνο: 2132000492-416

e-mail: gramdim@neaionia.gr

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Στέργιος Σιούτης στο Μαραθώνιο του Παρισιού το Σάββατο 10 Αυγούστου 2024

 

Το βράδυ του Σαββάτου 10 Αυγούστου θα διεξαχθεί για πρώτη φορά ο αγώνας Marathon pour Tous (Μαραθώνιος για όλους) με 20.024 συμμετοχές. Στο Μαραθώνιο αυτό θα συμμετάσχει ο γνωστός μας – ο συμπολίτης μας- τυφλός Μαραθωνοδρόμος ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΙΟΥΤΗΣ με συνοδό και προπονητή του το ΣΩΤΗΡΗ ΚΩΣΤΑΡΕΛΟ, Μαραθωνοδρόμο, καθηγητή φυσικής αγωγής.

Σε όλη τη διαδρομή θα τρέξει μαζί τους η επίσης γνωστή Μαραθωνοδρόμος (και αρκετές φορές συνοδός του τυφλού Στέργιου Σιούτη) ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΝΤΕΒΕΝΤΖΗ, (μέλος του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας), η οποία επελέγη και αυτή για την εν λόγω διοργάνωση.

Ο Μαραθώνιος αυτός διοργανώνεται προκειμένου να τιμηθεί ένα ιστορικό γεγονός: η πορεία χιλιάδων γυναικών κατά τη Γαλλική Επανάσταση τον Οκτώβριο του 1789, από το Παρίσι στις Βερσαλλίες. Για τον αγώνα αυτό είχαν υποβάλλει αίτηση συμμετοχής  650.000 δρομείς.

Η συμμετοχή των Ελλήνων στον «Μαραθώνιο για όλους» είναι πολύ τιμητική. Ο ΣΤΕΡΓΙΟΣ ΣΙΟΥΤΗΣ έχει συμμετάσχει στο Μαραθώνιο των Παρολυμπιακών του 2004 της Αθήνας. Στο βιογραφικό του αναφέρονται πολλές συμμετοχές στα Πανελλήνια Πρωταθλήματα Α. με Α. με αρκετές νίκες. Ακόμη αναφέρονται 50 συμμετοχές σε Μαραθώνιους ανά τον κόσμο και στις Πέντε Ηπείρους, με καλύτερη επίδοση 3:22.00 στο Μαραθώνιο της Κρήτης Στην Κλασική Διαδρομή της Αθήνας έχει 19 συμμετοχές με καλύτερη επίδοση 3.46:00 Καθώς και εκατοντάδες συμμετοχές σε αγώνες  μεγάλων αποστάσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Είναι απόφοιτος παιδαγωγικών και κοινωνικών επιστημών και κάτοχος διδακτορικού διπλώματος.

Ο Στέργιος Σιούτης είναι ο «δικός μας άνθρωπος», με τη συχνή, πυκνή παρουσία στα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα του Δήμου μας της Νέας Ιωνίας, μέλος του Συλλόγου της ΑΝΑΤΟΛΗΣ Ν. Ιωνίας, καθώς και του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Αθήνας (Σ.Δ.Υ.Α.). Έχει βραβευτεί από δεκάδες φορείς και Συλλόγους και (φυσικά) αποτελεί παράδειγμα αγωνιστικότητας και ήθους.

 

 

Μοιραστείτε
Close Search Window