Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

Οι μαθητές από το 7ο και 8ο Δημοτικό Σχολείο της Νέας Ιωνίας, μαζί με τους διευθυντές κ. Φίλιππο Νικηταΐδη και κα Αναστασία Αναστασάκη, σε συνεργασία με το Τμήμα Πρασίνου της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και την Greenpeace ολοκλήρωσαν την δράση “Ραντεβού στις βρύσες“.

Όλοι οι συμμετέχοντες συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Ύδρας όπου διακόσμησαν τις δημόσιες βρύσες της πλατείας και της παιδικής χαράς, με σχέδια και μηνύματα για το περιβάλλον.

Μέσα από τις ζωγραφιές και τα μηνύματα που δημιούργησαν στις ειδικές “σταγόνες ενσυναίσθησης” της Greenpeace, τα παιδιά έστειλαν το δικό τους ηχηρό μήνυμα για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας, Παναγιώτης Μανούρης, μετά την ολοκλήρωση στης δράσης δήλωσε: «Το νερό είναι πολύτιμο, γι’ αυτό και πρέπει να έχουμε πρόσβαση σε αυτό όπου κι αν βρισκόμαστε. Με τις δημόσιες κοινόχρηστες βρύσες, μπορούμε να το πετύχουμε, μειώνοντας ταυτόχρονα τα πλαστικά απορρίμματα και φροντίζοντας οι βρύσες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν και από ζώα και από πουλιά. Το νερό πέρα από πολύτιμο όμως, είναι και δικαίωμά μας. Συνεχίσουμε με δράσεις οι οποίες θα ευαισθητοποιήσουν περιβαλλοντικά τα παιδιά μας, το μέλλον του τόπου μας».

Ο  Αντιδήμαρχος Πρασίνου, Πολιτικής Προστασίας και Δημοτικής Αστυνομίας Γιώργος Στέφας τόνισε ότι:  Η δράση αυτή αποτελεί ένα φωτεινό παράδειγμα για το πώς οι πολίτες μπορούν να διεκδικήσουν τα δικαιώματά τους και να πάρουν την προστασία των κοινών αγαθών στα χέρια τους. Με τη συμμετοχή τους τα παιδιά κατανόησαν τη δυναμική που έχει η ομάδα όταν συνεργάζεται για το κοινό καλό».

Ευχαριστούμε τους δασκάλους των σχολείων που αγκάλιασαν την πρωτοβουλία και συνέβαλαν ενεργά στην επιτυχία της.

Ευχαριστούμε θερμά την κ. Βίκυ Μαγκλάρα, υπεύθυνη του προγράμματος και υπεύθυνη εθελοντών στο ελληνικό γραφείο της Greenpeace και όλους όσους συμμετείχαν στην δράση.

Μοιραστείτε
Close Search Window