Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ειδήσεις - Ανακοινώσεις, Εκδηλώσεις – Φωτογραφίες - Δραστηριότητες, Εκδηλώσεις Δήμου|

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σαββάτο 28 Σεπτέμβριου στον Δημοτικό Κινηματογράφο «ΑΣΤΕΡΑΣ» η παράσταση ”Ορφέας” – L’ Orfeo, η μαγική όπερα του Claudio Monteverdi.
Το κοινό, του οποίου η προσέλευση ξεπέρασε κάθε προηγούμενο, εντυπωσιάστηκε από το μοναδικό θέαμα που παρακολούθησε. Οι ερμηνείες, οι εξαιρετικές χορογραφίες εκτελεσμένες άρτια από τις δύο χορεύτριες, τα σκηνικά και τα κουστούμια της όπερας καθήλωσαν το κοινό που θα θυμάται για καιρό αυτή την εξαιρετική παράσταση.
Οι θεατές παρακολούθησαν μια μοναδική διεθνή συμπαραγωγή βασισμένη στον αρχαίο ελληνικό μύθο του Ορφέα και της Ευρυδίκης. Ο μυθικός έρωτας του Ορφέα και της Ευρυδίκης πήρε σάρκα και οστά στην σκηνή του Αστέρα.
Στην παράσταση της Νέας Ιωνίας συμμετείχε και η παιδική νεανική χορωδία του Δήμου, υπό την διδασκαλία της κας Εύης Χλωρού, σε συνεργασία με ειδικούς του προγράμματος. Δόθηκε με αυτό τον τρόπο σε παιδιά της πόλης μας την ευκαιρία να συνεργαστούν με διακεκριμένους καλλιτέχνες απ’ όλη την Ευρώπη, δεχόμενα έτσι ερεθίσματα και προσλαμβάνουσες που δύσκολα θα είχαν την ευκαιρία.
Ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας Παναγιώτης Μανούρης δυστυχώς λόγω της συμμετοχής του στο τριήμερο συμπόσιο που διοργάνωσε η Εστία «Ίωνες» για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Ιωνίας Βόλου δεν παρευρέθηκε στην παράσταση όμως έστειλε μήνυμα το οποίο και διαβάστηκε στο κοινό.
Στο μήνυμά του ο Δήμαρχος ανέφερε τα εξής:
«Φίλες και Φίλοι
Λυπάμαι πολύ που δεν βρίσκομαι απόψε αναμεσά σας για να παρακολουθήσω αυτή τη μαγική όπερα του Claudio Monteverdi “L’ Orfeo”.
Η παράσταση αυτή συνέπεσε με το συμπόσιο που διοργανώνεται για τα 100 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Ιωνίας Βόλου και στο οποίο θα παρουσιάσουμε την αστική εγκατάσταση των προσφύγων μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή στην Ελληνική Επικράτεια και φυσικά στη Νέα Ιωνία μας.
Δεν θα μπορούσα όμως να μην τονίσω έστω και με αυτό το μήνυμά μου ότι είμαστε εξαιρετικά χαρούμενοι για το συγκεκριμένο εγχείρημα, την παράσταση που θα παρακολουθήσετε. Είμαι σίγουρος ότι θα μείνετε εντυπωσιασμένοι από την άρτια αυτή παράσταση και η βραδιά θα σας μείνει αξέχαστη.
Θα έχετε την χαρά να απολαύσετε την παιδική νεανική χορωδία του Δήμου μας, υπο την διδασκαλία της κας Εύης Χλωρού αλλά και τους νικητές του διαγωνισμού του ευρωπαϊκού προγράμματος ”Let’s Sing Opera” – Let’s Sing.
Όπως έχω δεσμευτεί και έχω πει από την αρχή της θητείας μου οι ποιοτικές αλλά και οι δωρεάν παροχές προς τους δημότες μας είναι πρωταρχικός μας στόχος. Άλλωστε και αυτή η παράσταση είναι χρηματοδότηση 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν επιβαρύνει τα οικονομικά του Δήμου μας.
Ευχαριστώ την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού Αναστασία Κλάρα για την στοχοπροσήλωση που έχει επιδείξει στον στόχο μας που είναι η αναβάθμιση του πολιτισμού στην πόλη μας και η παροχή ποιοτικών και δωρεάν πολιτιστικών προϊόντων στους δημότες μας και όχι μόνο.
Θέλω να ευχαριστήσω επίσης όλους τους συντελεστές, τους ανθρώπους που δούλεψαν ώστε να πραγματοποιηθεί αυτή η βραδιά και φυσικά τους εθελοντές».
Την παράσταση παρουσίασε η κα. Τάνια Κουμπή
Ευχαριστούμε θερμά τον κ. Σταυριανό Δημοσθένη, Βαρύτονο, Υπεύθυνο Καλλιτεχνικού Προγραμματισμού, Καλλιτεχνικό Διευθυντή Μουσικών Συνόλων του Δήμου Μεταμόρφωσης για την αφήγηση του Μύθου του Ορφέα και τον αλλά και τον κ. Φίλιππο Μοδινό, Μονωδό, Τενόρο, Πιανίστα, Αρχιμουσικό.
Η άρτια συνεργασία τόσο του κ. Δημοσθένη Σταυριανού όσο και του κ. Φιλιππου Μοδινού με τον Δήμο μας είχε ως αποτέλεσμα να «ανέβει» στην πόλη μας αυτή η μαγική παράσταση. Τους ευχαριστούμε θερμά.
Ευχαριστούμε θερμά για την παρουσία τους την Αντιδήμαρχο πολιτισμού κα Αναστασία Κλαρα, την Αντιδήμαρχο Διαχείρισης Ανθρώπινων πόρων κα Ελισάβετ ( Βέτα) Γεωργιάδου, την Αντιδήμαρχο Αθλητισμού κα Σοφία Ναϊσίδου, τον Εντεταλμένο Σύμβουλο Φιλοζωικής Πολιτικής κ. Νίκο Αργυρόπουλο, την Πρόεδρο της Επιτροπής Πολιτισμού κα Κωνσταντίνα Σιμωνετάτου- Καλέμη, τα μέλη της Επιτροπής Πολιτισμού κα Αδροδίτη Μαντζουράνη, κ. Πολύκαρπο Πολυκάρπου, κ. Δημήτρη Βάρβογλη και κ. Δημήτρη Γεωργούδη, τον Αρχιμουσικό της Φιλαρμονικής του Ιωνικού Συνδέσμου κ Στάθη Κιοσόγλου, το μέλος του Ιωνικού Συνδέσμου κ. Τάκη Κωστιδάκη και την Γενική Γραμματέα της Ελληνικής Αντικαρκινικής Εταιρίας Παράρτημα ΝΙΦΙΜ κα. Πόπη Μπολώτη.
Η διανομή της παράστασης στελεχώθηκε από τους νικητές του διαγωνισμού του ευρωπαϊκού προγράμματος ”Let’s Sing Opera” – Let’s Sing ενώ η παραγωγή χρηματοδοτήθηκε 100% από την Ευρωπαϊκή Ένωση και συνεργάστηκαν για αυτήν σπουδαίοι μουσικοί – καλλιτεχνικοί οργανισμοί απ’ όλη την Ευρώπη όπως Eurofilm Festival Czech Republic, Ensemble San Felice Italy, Hellenic Opera Corporation Greece, Opera Lavra Ukraine, Associazione Bel Canto Foggia Italy.

Μοιραστείτε
Close Search Window