Ανακοινώσεις, Δελτία Τύπου, Ειδήσεις - Ανακοινώσεις, Ειδήσεις - Τύπος|

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

  Ο Δήμαρχος της Νέας Ιωνίας, Παναγιώτης Μανούρης υποδέχθηκε, στο Δημαρχείο της πόλης, τα φιλοξενούμενα παιδιά, καθώς και τους συνοδούς τους, από την αδελφοποιημένη πόλη της Alaya της Τουρκίας.
Η συνάντηση έγινε στο πλαίσιο της ημερήσιας εκδρομής που πραγματοποίησε ο Αντιδήμαρχος της Κοινωνικής πολιτικής και Αλληλεγγύης Ιωάννης Λαζαρίδης σε συνεννόηση με τους υπευθύνους της κατασκήνωσης και της συνοδείας των παιδιών.
Η εκδρομή περιελάμβανε βόλτα στο κέντρο της Αθήνας, στο Παναθηναϊκό Στάδιο, στο Σύνταγμα, στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη, στο Ολυμπιακό Στάδιο καθώς και ξενάγηση στο Μουσείο της Ακρόπολης.
Οι υπεύθυνοι για τη συνοδεία των παιδιών στην κατασκήνωση και δάσκαλοι τους, Ferhat Naibant και Hatice Yaman , ενθουσιασμένοι, δήλωσαν: «δεν μπορούσαμε να φανταστούμε την μοναδική εμπειρία που θα προσέφερε στα παιδιά η κατασκήνωση πριν έρθουμε. Όλες οι δράσεις που κάνουν τα παιδιά στην χώρα τους είναι εξίσου σημαντικές όμως η εμπειρία του να φροντίζουν μόνα τον εαυτό τους είναι κάτι το μοναδικό και πραγματικά χρήσιμο σε αυτή την ηλικία.
Ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας καλωσόρισε τα παιδιά στο Δημαρχείο, στην πόλη της Νέας Ιωνίας και τα ευχαρίστησε που αποδέχτηκαν την πρόσκληση να παρευρεθούν στην κατασκήνωση του Δήμου.
Η φιλία των δυο αδελφοποιημένων χωρών έχει βαθιές ρίζες και μέσα από τις εκατέρωθεν δράσεις κρατιέται ζωντανή.
Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Δήμαρχος: «με αυτές τις δράσεις μας στηρίζουμε έμπρακτα τον θεσμό των Αδελφοποιημένων πόλεων.
Άλλωστε οι Αδελφοποιήσεις είναι ένας τρόπος συνεργασίας σε δημοτικό επίπεδο μεταξύ των πόλεων.
Η φιλοξενία μαθητών, που ξεκίνησε με την αποδοχή της πρόσκλησης της διαμονής των παιδιών στην κατασκήνωση μας, από τον Δήμαρχο της Alanya και τους γονείς των παιδιών, είναι μόνο η αρχή. Θα συνεχίσουμε σε αυτή την κατεύθυνση και θα πληθύνουμε τις δράσεις μας οργανώνοντας πολιτιστικές εκδηλώσεις έτσι ώστε να γνωρίσουν τα παιδιά αυτά την ελληνική κουλτούρα».
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Δήμαρχο της Alanya Osman Tarik Ozcelik για την φιλοξενία που είχε προσφέρει σε εκπροσώπους του Δήμου της Νέας Ιωνίας πριν λίγο καιρό.
Στη συνέχεια της συνάντησης ο Δήμαρχος δήλωσε: «Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για αυτή τη νέα εμπειρία που προσφέραμε στα παιδιά. Εισπράττουμε ότι, ένιωσαν στην ουσία την έννοια της ομάδας και τη σημασία του να ανήκουν σε μια μεγάλη κοινότητα την οποία ελπίζουμε να κάνουν ακόμα καλύτερη και μεγαλύτερη στο μέλλον. Τα παιδιά βίωσαν την πραγματική αγάπη που φέρνει η συνύπαρξη. Οι φιλίες που απέκτησαν, η επαφή με την φύση, με την θάλασσα αλλά και το πνεύμα συνεργασίας που ανέπτυξαν, η αυτοφροντίδα, είναι πραγματικά εμπειρίες ζωής γι΄ αυτά και είμαστε χαρούμενοι που τους τα προσφέραμε.
Ο Δήμαρχος και ο δάσκαλος – συνοδός των παιδιών αντάλλαξαν αναμνηστικά δώρα.
Αναμνηστικά δώρα δόθηκαν από τον Δήμαρχο και σε όλα τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα της κατασκήνωσης.
Ο Δήμαρχος ευχαρίστησε τον Αντιδήμαρχο Κοινωνικής Προστασίας και Αλληλεγγύης, Γιάννη Λαζαρίδη, όλους όσους βοήθησαν για να πραγματοποιηθεί η εκδρομή αλλά και όλους τους συνεργάτες του Δήμου μας στη Δημοτική Κατασκήνωση στο Αλεποχώρι.

Το παρών, στην επίσκεψη των παιδιών στο Δημαρχείο της πόλης, έδωσε και ο κ. Γιώργος Νουβέλογλου, Πρόεδρος του Συνδέσμου Αλαγιωτών, εκπροσωπώντας το σύνδεσμο.

Ο κ. Γιώργος Νουβέλογλου συνόδευσε τα παιδια και σε όλη την διάρκεια της ημερήσιας εκδρομής ενώ βοήθησε συμβουλευτικά στο πρόγραμμα που ακολούθησαν τα παιδιά, εκτός της κατασκήνωσης.

Μοιραστείτε
Close Search Window