Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
   ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ                                   Νέα Ιωνία, 6/9/2011
 ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ                               Αριθ. Πρωτ.: 31758

      
  Προς: Τους Συλλόγους & Φορείς του Δήμου

   Αγαπητοί φίλοι,

 Εδώ και τρία χρόνια τον μήνα Σεπτέμβριο στον Δήμο μας  διοργανώνονται εκδηλώσεις, με την συμμετοχή πολιτιστικών, αθλητικών και άλλων φορέων, οι οποίες έχουν καθιερωθεί ως «Ιωνικές Μέρες Πολιτισμού & Παράδοσης».
 Στόχος μας είναι, εκδηλώσεις που έχουν ενσωματωθεί στα πολιτιστικά δρώμενα της πόλης μας και οι οποίες συνδέουν την πολιτιστική και πολιτισμική κληρονομιά των προγόνων μας, με καταγωγή είτε από την Μικρά Ασία είτε από οποιονδήποτε άλλο τόπο, με το παρόν και το μέλλον, να γίνονται θεσμοί για τον Δήμο μας.
Σκοπός μας επομένως είναι, όχι μόνο η συνέχιση αυτής της διοργάνωσης αλλά ο εμπλουτισμός της, μέσα από νέες ιδέες και δράσεις, προσαρμοσμένες στις ανάγκες του κοινωνικού συνόλου και η ενεργή συμμετοχή των φορέων του Δήμου μας με την κατάθεση των απόψεων και προτάσεών τους.
Οι εξελίξεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα, οι οποίες πλήττουν καθημερινά την οικονομική και κατ’ επέκταση την κοινωνική ζωή όλων μας, επιβάλλουν την ουσιαστικότερη παρέμβασή μας και στο κομμάτι του πολιτισμού, αποφεύγοντας από την άλλη υπέρογκα οικονομικά κόστη, κάτι που πιστεύω ότι συμμεριζόμαστε όλοι μας.
Προκειμένου να έχουμε το χρονικό περιθώριο να ανταλλάξουμε απόψεις με τους συλλόγους και φορείς του Δήμου μας, ώστε να τεθεί το νέο πλαίσιο της διοργάνωσης των Ιωνικών Ημερών και να συζητήσουμε τους τρόπους με τους οποίους μπορούμε να αναδείξουμε κάθε τι δημιουργικό που υπάρχει στην πόλη μας, μέσω των συλλόγων της αλλά και των πρωτοβουλιών του Δήμου, θα επιδιώξουμε την συνεργασία με τους φορείς για τις εκδηλώσεις των Ιωνικών Ημερών που θα πραγματοποιηθούν το 2012.
Την φετινή χρονιά, οι εκδηλώσεις των Ιωνικών Ημερών που θα πραγματοποιήσει ο Δήμος, από 26/9 έως 2/10/2011 θα είναι αφιερωμένες στα παιδιά και θα επιδιώξουν, εκτός από την διασκέδαση των «μικρών κατοίκων» μας, την γνωριμία και την επαφή τους με τα προγράμματα και τις δραστηριότητες που ο Δήμος παρέχει για τα παιδιά (π.χ. θέατρο, μουσική, χορό, ζωγραφική κ.α.) και που στη σημερινή εποχή και τις δύσκολες καταστάσεις που περνάει η ελληνική οικογένεια, θεωρούμε ότι έχουμε την ευθύνη και την υποχρέωση να τους παρέχουμε. Θα σταλεί αναλυτικό πρόγραμμα.
Σχετικά με τις συναντήσεις που θα πραγματοποιηθούν με όλους τους φορείς, όπως αναφέρθηκε ανωτέρω, θα υπάρξει άμεση ενημέρωση.
 

 

Φιλικά
Ηρακλής Γκότσης

Δήμαρχος Ν. Ιωνίας
 

Μοιραστείτε
Close Search Window