Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|

 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

Νέα Ιωνία, 10 Νοεμβρίου 2014

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
«Χριστούγεννα στην Πόλη μας…»

     Ο Δήμος Νέας Ιωνίας, με αφορμή τον εορτασμό των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, διοργανώνει μία σειρά από Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις & δραστηριότητες, για μικρούς και μεγάλους, σε διάφορα σημεία της πόλης, από 13 έως 31 Δεκεμβρίου 2014.
     Μοναδικός στόχος των φετινών εκδηλώσεων είναι να δοθεί ένα μήνυμα όχι μόνο γιορτής και χαράς αλλά αισιοδοξίας και ουσίας. Μήνυμα αλληλεγγύης, συλλογικότητας και συμμετοχής.
     Το φετινό εορταστικό πρόγραμμα θα είναι πλούσιο, προσφέρεται δωρεάν σε όλους με στόχο να δώσει χαρά πρωτίστως στα παιδιά, διοργανώνεται με φαντασία την οποία εξασφαλίζουν καλλιτεχνικές ομάδες και “απλώνεται” στην πόλη, μια πόλη ξεχωριστή, δυναμική, νεανική…
     Τα εορταστικά δρώμενα θα δώσουν τον παλμό των εορτών σε διάστημα 18 ημερών, με τις πλατείες Σημηριώτη, Αναπήρων και τον πεζόδρομο της Μικράς Ασίας σε πρώτο πλάνο καθώς επίσης και σε πολλές άλλες γειτονιές.
     Η έναρξη θα γίνει το Σάββατο 13 Δεκεμβρίου 2014 και ώρα 17:30 στην πλατεία Σημηριώτη, με τη φωταγώγηση του Χριστουγεννιάτικου δέντρου, με πολλή μουσική, μαγικά δρώμενα και ξυλοπόδαρους, μασκότ και κλόουν, παιχνιδίσματα με μπαλονοκατασκευές, και face painting.
     Στη συνέχεια από  την Κυριακή  14 Δεκεμβρίου έως και την Παραμονή της Πρωτοχρονιάς, θα φιλοξενηθούν σε διάφορα σημεία της πόλης μας, ταυτόχρονα ή και μεμονωμένα, γιορτινές εκδηλώσεις.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:
– Δρώμενα στη Δημοτική Βιβλιοθήκη όπως επιτόπιες κατασκευές για παιδιά (γούρια, κάρτες, μπισκοτάκια κλπ), στολισμός χριστουγεννιάτικου δέντρου με τις δημιουργίες των παιδιών κ.ά)
– Θεατρικά και μουσικά δρώμενα («Οι τρεις Μάγοι δεν ήξεραν αριθμητική», «Εκπαιδεύοντας τον καλικάντζαρό σας», «Τα όνειρα της Λένας», «Τα καλικαντζαράκια των Χριστουγέννων και το «Μοντέρνο Χορευτικό»)

– «Σπιτάκι της Χιονάτης», με γιορτινά γλυκίσματα και κεράσματα, Ξύλινα νεραϊδόσπιτα, face painting με χριστουγεννιάτικα θέματα, Νεραϊδένιο πηγάδι των ευχών, Zαχαρόσπιτο, igloo με πιγκουίνους κ.ά.
– Street dance Hip Ηop, με χριστουγεννιάτικο θέμα, σε διάφορους δρόμους της πόλης μας
– Λούνα Παρκ ανακύκλωσης  (με παιχνίδια όπως παζλ, κυνήγι χαμένου θησαυρού, bowling, φιδάκι, στόχος, τσουβαλοδρομίες κ.ά.) με εκπαιδευτικό και ψυχαγωγικό χαρακτήρα, με στόχο να εξοικειωθούν τα παιδιά με την ιδέα της ανακύκλωσης

To αναλυτικό πρόγραμμα των εκδηλώσεων θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου μας αύριο Πέμπτη 11/12/2014.

 

  

 

 

 

Μοιραστείτε
Close Search Window