Ειδήσεις - Ανακοινώσεις|


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                                                                       Νέα  Ιωνία   01/08/2018
ΝΟΜΟΣ ΑΤΤΙΚΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ
ΑΥΤΟΤΕΛΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ                              
& ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
 

 
Ο συμπολίτης μας Γεώργιος Κοτσόβολης, δευτεροετής φοιτητής του Μαθηματικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Αθηνών (Ε.Κ.Π.Α), κατέκτησε για 2η συνεχόμενη χρονιά χρυσό μετάλλιο στον 25ο Παγκόσμιο Μαθηματικό Φοιτητικό Διαγωνισμό IMC (International Mathematics Competition) που διεξήχθει στο Μπλαγκόεβκγραντ της Βουλγαρίας από 22 έως 28 Ιουλίου 2018 και συγκαταλέγεται στους λίγους εκλεκτούς, που έχουν καταφέρει κάτι αντίστοιχο σε αυτή την ηλικία, σε παγκόσμιο επίπεδο. 

Ο εν λόγω διαγωνισμός είναι ο μεγαλύτερος παγκόσμιος μαθηματικός διαγωνισμός για φοιτητές, ο οποίος οργανώνεται από το University College London. Οι φοιτητές διαγωνίζονται δύο ημέρες σε 5 προβλήματα την ημέρα (προβλήματα ανάλυσης, απειροστικού λογισμού, άλγεβρας, γεωμετρίας και συνδυαστικής) και διεξάγεται από το 1994 με τη συμμετοχή κορυφαίων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων των ΗΠΑ και της Ευρώπης.  Στο φετινό διαγωνισμό έλαβαν μέρος 350 φοιτητές.

Ο Δήμος Νέας Ιωνίας στηρίζοντας τις προσπάθειες αυτές, συνέβαλλε ενεργά ενισχύοντας τον οικονομικά για την συμμετοχή του στον διαγωνισμό.

Ευχόμαστε ολόψυχα όχι μόνο την ταχεία ολοκλήρωση των σπουδών του αλλά και την συμμετοχή του σε μεταπτυχιακά προγράμματα κορυφαίων Πανεπιστημιακών Ιδρυμάτων και σε ότι άλλο επιθυμεί καθώς είναι ευγενικός, καλλιεργημένος, με θέληση και υπομονή νέος για να κατακτήσει την κορυφή της επιστημονικής κοινότητας.

Γιώργο είμαστε περήφανοι για σένα και στεκόμαστε στο πλευρό σου!

Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΝΕΑΣ ΙΩΝΙΑΣ

ΗΡΑΚΛΗΣ ΓΚΟΤΣΗΣ

Μοιραστείτε
Close Search Window